Звездите на скалните скокове избраха Infiniti

Общи 08 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4915 посещения | без коментари

Пристигналият в България за амбициозния проект Red Bull Cliff Search 9-кратен световен шампион Орландо Дуке изпита днес възможностите на Infiniti FX30d по тесните пътища с множество завои от Балчик до Тюленово. Колумбиецът с американски паспорт бе впечатлен от автомобила, предоставен от „Витоша Ауто” специално за събитието, и пожела да бъде зад волана през целия път обратно към София в петък.
В търсене на перфектната локация за скални скокове Орландо Дуке покори и втората дестинация от българското си приключение. Скалната арка край Тюленово се нареди достойно в поредицата впечатляващи природни забележителности от цял свят, станали част от проекта Red Bull Cliff Search. Северното черноморско крайбрежие изправи скачача Орландо Дуке и българския му колега Тодор Спасов пред сериозни изпитания. Спасов също направи тест драйв с Infiniti FX30d и остана доволен от спортното поведение на автомобила, управлявайки в ръчен режим на автоматичната трансмисия със смени на предавките от волана.
Орландо Дуке държи световния рекорд на Гинес -„Перфектните 10”, т. е. за момента е единственият скачач, чието изпълнение на състезание е оценено от всички седем съдии с най-високата възможна оценка „10”. Това се случва през 2000 г. по време на световния шампионат по Cliff Diving в Каунолу (Хавай). Тогава от височина 24,4 метра Орландо изпълнява двойно задно салто в комбинация с четири винта.

 
Ключови думи:   Infiniti, red bull
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте